Friture Vertigo Pendant – Een Smakelijk Genot voor de Zintuigen!

Friture Vertigo Pendant – Een Smakelijk Genot voor de Zintuigen!

Introductie

Wie houdt er niet van lekker eten? Nederlanders zijn bekend om hun liefde voor friet, en de friture is vaak de plek waar ze hun favoriete snack halen. Maar wat als we u vertellen dat er een nieuwe toevoeging is aan het frituremenu die uw smaakpapillen zal verbazen? Ja, we hebben het over Friture Vertigo Pendant – een overheerlijke, zachte snack die uw smaakpapillen naar nieuwe hoogten zal tillen. Laten we eens kijken wat dit gerecht zo bijzonder maakt.

Wat is Friture Vertigo Pendant?

Friture Vertigo Pendant is een Belgische snack die vooral bekend is in de provincie Luik en omgeving. Het is een mix van een gehaktbal en een kroket, en wordt gemaakt van rundvlees, varkensvlees, gekookte aardappelen en verschillende kruiden. De Friture Vertigo Pendant is verkrijgbaar in verschillende maten, en wordt geserveerd met een pittige saus die de smaak van de pendant versterkt.

Waarom is Friture Vertigo Pendant zo speciaal?

Wat de Friture Vertigo Pendant zo speciaal maakt, is de textuur. In tegenstelling tot een gewone kroket of gehaktbal, is de binnenkant van de pendant zacht en smeuïg. Dit komt doordat er geen paneermeel wordt gebruikt in het beslag. Het beslag bestaat uit een mix van aardappelpuree en bloem, wat zorgt voor die zachte textuur. De buitenkant van de Friture Vertigo Pendant is knapperig en goudbruin, en geeft een heerlijke smaak aan de snack.

Hoe wordt Friture Vertigo Pendant gemaakt?

Het maken van Friture Vertigo Pendant is een intensief proces. Het vlees wordt fijngehakt en gemengd met gekookte aardappelen, verschillende kruiden en specerijen. Het mengsel wordt gerold tot een bal en vervolgens bedekt met een laag beslag. Daarna wordt de pendant gefrituurd totdat deze goudbruin is.

Ingrediënten

– 500 gram rundvlees
– 500 gram varkensvlees
– 1 kg gekookte aardappelen
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1/2 kopje bloem
– 1/2 kopje melk
– 2 eieren
– Zout en peper naar smaak
– Olie om te frituren

Bereiding

1. Hak het rund- en varkensvlees fijn.
2. Kook de aardappelen gaar en prak ze fijn.
3. Verhit een beetje olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze tot de ui glazig is.
4. Voeg het vlees toe en bak het tot het bruin is.
5. Meng het vleesmengsel met de gekookte aardappelpuree en kruiden. Laat het afkoelen.
6. Rol de pendant in de gewenste grootte.
7. Meng bloem, ei en melk om het beslag te maken.
8. Doop elke pendant in het beslag.
9. Frituur de pendants tot ze goudbruin zijn.

Conclusie

Friture Vertigo Pendant is een overheerlijke snack die uw smaakpapillen zal verrassen. Het is zacht, smeuïg en knapperig tegelijk en laat u verlangen naar meer. Dus als u de volgende keer een friture bezoekt, vergeet dan niet om Friture Vertigo Pendant te proberen – het zal uw favoriete snack worden!

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *