Green Lighting Worcester: Duurzaamheid in Actie

Green Lighting Worcester: Duurzaamheid in Actie

Wat is Green Lighting Worcester?

Green Lighting Worcester is een gemeenschapsproject dat tot doel heeft om openbare verlichting in de stad Worcester, Massachusetts te verduurzamen. Het project is opgezet door de gemeente Worcester, in samenwerking met lokale belanghebbenden, om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, de veiligheid op de weg te verbeteren en de kosten te verlagen.

Hoe werkt het?

Green Lighting Worcester richt zich op het vervangen van traditionele straatverlichting door LED-lichten. LED’s verbruiken minder energie dan conventionele gloeilampen en gaan langer mee, waardoor de gemeente tot 60% op haar energierekening kan besparen. Bovendien wordt de levensduur van LED-lampen geschat op tussen de 15-20 jaar, wat de onderhoudskosten aanzienlijk vermindert.

Hoeveel is er al gedaan?

Tot nu toe heeft Green Lighting Worcester al bijna 10.000 LED-lichten geïnstalleerd, waarmee de stad jaarlijks al meer dan 5 miljoen kWh aan energie heeft bespaard. Dit heeft geleid tot een daling van de CO2-uitstoot met 3.084 ton per jaar en een jaarlijkse besparing van $500.000 op energiekosten.

Hoe wordt het gefinancierd?

Green Lighting Worcester wordt gefinancierd door verschillende initiatieven, waaronder het Massachusetts Department of Energy Resources, lokale belastingbetalers en een lening die zal worden terugbetaald uit de energiebesparingen die worden gegenereerd door het project.

Wat zijn de voordelen?

  • Besparing op energiekosten
  • Vermindering van de CO2-uitstoot
  • Lagere onderhoudskosten
  • Verbeterde veiligheid op de weg
  • Betere verlichting met minder verstrooiing en verblinding

Conclusie

Green Lighting Worcester heeft al aanzienlijke besparingen op energiekosten en een vermindering van de CO2-uitstoot gerealiseerd door het vervangen van conventionele lampen door LED-lichten. Het project heeft zowel financiële als milieutechnische voordelen gebracht voor de gemeente en de inwoners van Worcester.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *