Ingo Maurer papieren kroonluchter: een innovatief design stuk

Ingo Maurer papieren kroonluchter: een innovatief design stuk

Introductie

De Ingo Maurer papieren kroonluchter is een lichtarmatuur die ontworpen is door de Duitse industrieel ontwerper Ingo Maurer. Het is een innovatief designstuk dat gemaakt is van papier en verlichting. In dit artikel zullen we wat dieper ingaan op de geschiedenis, het ontwerp en de speciale kenmerken van de Ingo Maurer papieren kroonluchter.

Geschiedenis

De Ingo Maurer papieren kroonluchter is in 1984 ontworpen door de naamgever van het product: Ingo Maurer. Het was zijn eerste grote project voor een commerciële klant. Het designstuk werd geïnspireerd door een papieren lampion die Maurer had gezien op een markt in Japan. Hoewel het oorspronkelijke ontwerp van een eenvoudige papieren lantaarn was, transformeerde Maurer het tot een luchtige, moderne kroonluchter.

Ontwerp

De Ingo Maurer papieren kroonluchter bestaat uit talloze papieren vellen die gezamenlijk voor een lichtgevend effect zorgen. De vellen zijn in diverse vormen uitgesneden en aan elkaar bevestigd door middel van metalen haken. De kroonluchter heeft een zeer organisch ontwerp en lijkt op een hemel vol lichtgevende sterren.

Het ontwerp van de Ingo Maurer papieren kroonluchter is zeer licht en luchtig. Het papier geeft de kroonluchter een fragiele uitstraling, terwijl het door de verlichting tegelijkertijd een krachtige aanwezigheid heeft in de ruimte waarin deze hangt.

Speciale kenmerken

Een van de speciale kenmerken van de Ingo Maurer papieren kroonluchter is dat hij een zeer verstelbare vorm heeft. Dit komt doordat de afzonderlijke panelen afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. De kroonluchter kan worden aangepast aan de grootte en de vorm van de ruimte waarin deze hangt.

Een ander kenmerk van de kroonluchter is dat deze verkrijgbaar is in twee maten: één met een diameter van 78 cm en één met een diameter van 110 cm. Dit maakt het mogelijk om het stuk aan te passen aan de grootte van de ruimte waarin deze hangt.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *