Pendel farvet glas: een kunstwerk voor je interieur!

Pendel farvet glas: een kunstwerk voor je interieur!

Wat zijn pendel farvet glazen?

Pendel farvet glazen zijn hanglampen met gekleurd glas. Het woord “pendel” betekent “ophangsysteem” en “farvet” betekent “gekleurd” in het Deens. Deze hanglampen zijn vaak handgemaakt en hebben een bijzondere uitstraling. Het kleurrijke glas zorgt namelijk voor een warme en sfeervolle ambiance in je interieur.

De geschiedenis van pendel farvet glazen

Het gebruik van gekleurd glas in de verlichting is al eeuwenoud. Vroeger werden ramen van kerken en kathedralen vaak versierd met gekleurd glas. In de 19e eeuw werd het populair om gekleurd glas te gebruiken in lampen. Toen hadden de glasblazers nog niet de moderne technieken die we nu hebben en werd alles handmatig gedaan. Hierdoor zijn de oude gekleurde glazen lampen zeer gewild bij verzamelaars. Tegenwoordig zijn er ook moderne varianten verkrijgbaar zoals pendel farvet glazen.

Pendel farvet glazen in verschillende stijlen

Pendel farvet glazen zijn er in diverse stijlen te krijgen. Houd je van een landelijke sfeer? Dan is een pendel farvet glas in de vorm van een ouderwetse olielamp wellicht iets voor jou. Combineer deze met rieten of houten meubelen voor een warme sfeer. Ben je meer van de minimalistische stijl? Kies dan voor een hanglamp met enkel een strakke glazen kap en een eenvoudig ophangsysteem.

Hoe gebruik je pendel farvet glazen in je interieur?

Pendel farvet glazen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in je interieur. Zo kun je één grote hanglamp laten stralen boven je eettafel voor een statement piece in je interieur. Of kies voor meerdere kleine pendel farvet glazen en hang deze naast elkaar boven de bar in de keuken. Daarnaast zijn deze lampen ook ideaal om een donkere hoek te verlichten.

Pendel farvet glazen in combinatie met andere verlichting

Naast de pendel farvet glazen is het natuurlijk ook fijn om andere verlichting in huis te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een staande lamp naast de bank. Door de pendel farvet glazen te combineren met andere verlichting creëer je een mooie balans. Daarnaast is het altijd handig om meerdere vormen van verlichting te hebben voor verschillende momenten op de dag.

Conclusie

Pendel farvet glazen zijn een mooie toevoeging aan je interieur en hebben een warme en sfeervolle uitstraling. Door te kiezen voor diverse stijlen en ze op een creatieve manier te gebruiken kun je er een prachtig geheel van maken. Naast

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *