Metaal Lava Lamp: Een Verlichtend Stukje Decoratie

Metaal Lava Lamp: Een Verlichtend Stukje Decoratie

Inleiding

Een goed ingericht interieur kan niet zonder passende decoratie. Een van de stijlvolle decoratiestukken die steeds vaker een plekje krijgt in het moderne interieur is de metalen lava lamp. In dit artikel gaan we verder in op de metalen lava lamp, de geschiedenis ervan en waarom het zo’n populaire keuze is in het hedendaagse interieur.

Geschiedenis van de Lava Lamp

De lava lamp was een iconisch decoratiestuk in de jaren zestig en zeventig. Het originele ontwerp werd in 1963 gemaakt door Britse uitvinder Edward Craven Walker. De lamp bestaat uit een glazen bol gevuld met water en gekleurde wax. Een gloeilamp aan de onderkant van de lamp verwarmt de wax, waardoor het begint te bewegen en te groeien. Het resultaat is een hypnotiserende en rustgevende lichtshow.

In 1965 begon Craven Walker zijn bedrijf Mathmos, dat nog steeds lava lampen produceert. In de jaren zeventig werden de lampen enorm populair bij hippies en liefhebbers van psychedelische muziek. Na enkele jaren nam de populariteit echter af en verdween de lava lamp uit de schijnwerpers.

Maar in de afgelopen jaren is de lava lamp opnieuw opgedoken als trendy decoratie-item. En de metalen lava lamp heeft een geheel nieuwe draai aan het klassieke ontwerp gegeven.

Opkomst van de Metalen Lava Lamp

Terwijl de traditionele lava lamp gemaakt is van glas en plastic, biedt de metalen lava lamp een meer moderne versie van het ontwerp. Metalen lava lampen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Het metalen frame biedt ook meer stabiliteit dan de glazen versies, wat betekent dat het minder vatbaar is voor breuk.

Het enige nadeel is dat het metalen frame de temperatuur niet zo goed vasthoudt als het glas, dus het duurt langer voordat de wax begint te bewegen. Maar als het eenmaal begint te stromen is het net zo hypnotiserend als het origineel.

Een ander voordeel van de metalen lava lamp is de verscheidenheid aan ontwerpen en kleuren. Van strakke zwarte lava lampen tot glanzend zilver, er is voor elk wat wils. Metalen lava lampen zijn ook verkrijgbaar in verschillende groottes, dus je kunt een lamp kiezen die past bij de grootte van je interieur.

Waarom een Metalen Lava Lamp in je Interieur?

De metalen lava lamp voegt een speciale charme toe aan elke ruimte. Het hypnotiserende lichteffect is niet alleen een goed gespreksonderwerp, maar het kan ook helpen om stress te verminderen en rust te brengen in je interieur.

Een metalen lava lamp kan ook helpen om een ​​zeventigerjaren-sfeer te creëren in je interieur. Combineer het met andere retro-stukken zoals een platenspeler en een ouderwetse telefoon en je hebt een echte jaren zeventig-lounge.

En tot slot, de metalen lava lamp is niet alleen decoratief, maar ook functioneel. Als je het licht wat zachter zet kan het dienst doen als nachtlampje en een rustige sfeer creëren voor het slapengaan.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *