Meervoudige Ophanging: De Veilige en Comfortabele Oplossing voor Jouw Voertuig

Meervoudige Ophanging: De Veilige en Comfortabele Oplossing voor Jouw Voertuig

Wat is multi suspension?

Multi suspension verwijst naar een veersysteem dat gebruik maakt van meerdere schokdempers en veren om het voertuig te ondersteunen en te stabiliseren. In plaats van slechts één set schokdempers en veren op elke as, is er bij multi suspension een extra set die extra steun biedt en de impact van oneffenheden in de weg absorbeert. Dit resulteert in een soepelere rit met minder schokken, evenals een verbeterde handling en veiligheid.

Voordelen van multi suspension

Verbeterde stabiliteit

Door het gebruik van multi suspension kan het voertuig beter op de weg blijven liggen, zelfs op oneffen wegen. Het helpt ook om ongewenste bewegingen van het voertuig te minimaliseren, zoals rollen in bochten, waardoor de veiligheid van het voertuig en de passagiers wordt vergroot.

Soepelere rit

Wanneer u over een hobbelige weg rijdt, kan het veersysteem van uw voertuig alleen de schokken tot op zekere hoogte absorberen. Met multi suspension wordt de impact van de weg verminderd, waardoor de rit soepeler en comfortabeler wordt.

Betere prestaties

Multi suspension helpt bij het verminderen van de belasting op bepaalde delen van uw voertuig, waardoor deze langer mee gaan. Het biedt ook een verhoogde grip en tractie op de weg, wat resulteert in betere prestaties.

Typen multi suspension

Er zijn verschillende soorten multi suspension die elk hun eigen voordelen bieden. Enkele van de meest voorkomende typen zijn:

Double wishbone multi suspension

Dit type multi suspension maakt gebruik van twee armen op de wielnaaf die samenwerken om de beweging van het wiel te controleren. Het biedt een hoge precisie en stabiliteit, vooral bij hoge snelheden.

Multi link suspension

Multi link suspension is een type multi suspension dat gebruik maakt van verschillende armen en verbindingen om de beweging van elke wielnaaf te controleren. Het biedt betere prestaties en stabiliteit, vooral tijdens bochten.

MacPherson multi suspension

Dit type multi suspension is het meest voorkomende type en maakt gebruik van een enkele arm op elke wielnaaf om de beweging van het wiel te controleren. Het is zeer gemakkelijk te onderhouden en biedt goede handling en prestaties op verschillende soorten wegen.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *