Ontdek de prachtige wereld van Akari op hun website

Ontdek de prachtige wereld van Akari op hun website

Wat is Akari?

Akari is een uniek merk dat prachtige handgemaakte lampen ontwerpt. Akari is opgericht in 1951 door de Japanse kunstenaar en designer Isamu Noguchi. Hij kreeg de inspiratie voor zijn lampen door zijn reizen door Japan en ontwierp zijn eerste lamp voor de MoMA-wedstrijd in 1952.

De Akari-lampen zijn gemaakt van shojipapier en bamboe. De combinatie van deze materialen zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling van het licht. De lampen worden nog steeds met de hand gemaakt in Japan en zijn ware kunstwerken die een perfecte balans creëren tussen functie en esthetiek.

De verschillende collecties van Akari

Akari heeft een uitgebreide collectie van verschillende soorten lampen. De meest bekende collectie is de Akari Light Sculptures collectie. In deze collectie vind je prachtige vloer- en tafellampen die een bijzondere toevoeging zijn aan ieder interieur. De lampen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en hebben namen als ‘Floor Lamp 10A’ en ‘Table Lamp 1N’.

Een andere bekende collectie van Akari is de Lanterns collectie. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat deze collectie uit verschillende soorten lantaarns. De lantaarns zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en zijn perfect om een gezellige sfeer te creëren.

De website van Akari

Op de website van Akari kun je alle verschillende collecties bekijken en de verschillende lampen in detail bekijken. Je kunt zelfs online bestellen en de lampen worden direct vanuit Japan verzonden. Op de website vindt je tevens een uitgebreide FAQ-sectie waarin veelgestelde vragen over de lampen worden beantwoord. Ook kun je op de website inspiratie opdoen en zien hoe de Akari-lampen in verschillende interieurs worden gebruikt.

Als je geïnteresseerd bent in de achtergrond en geschiedenis van Akari, dan kun je het verhaal achter het merk lezen op de website. Dit is een interessant verhaal over hoe Isamu Noguchi zijn visie en inspiratie omzette in een iconisch merk dat nog steeds relevant is in deze tijd.

Hamm Sten

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *